Pocitadlo.sk
Solmucol - Cena, recenze a hodnocení (2024) - Výživový-doplněk.cz

Solmucol – Cena, recenze a hodnocení

solmucol

Obsah

Solumucol je lék na léčbu kašle.

Velmi účinně rozpouští hustý hlen a tím podporuje vykašlávání.

Výhodou tohoto přípravku je, že samotné obsažené léčivo působí zároveň antioxidačně, čímž zlepšuje ochranné soustavy v lidském organismu.

Cenový přehled

Co to je?


Solmucol 200 mg od výrobce IBSA Institut Biochimique SA je lék ve formě granulí s obsahem léčivé látky N-acetylcystein.

Díky tomu lék pomáhá kvalitnější rozpouštět všechny druhy hlenů v dýchacích cestách.

Zároveň má však obsažena léčivá látka přípravku antioxidační účinek a díky tomu zlepšuje obranné vlivy v lidském těle.

 Přípravek se využívá nejvíce při většině chorob dýchacích cest, při kterých vzniká hustý hlen, který nelze přirozeně vykašlat a je třeba mu dopomoci rozpustit a následně dostat ven z těla.

Nemoci, u nichž je účinný lék Solmucol, je průduškové astma (bronchiální astma), zánět průdušek (bronchitida), zánět vedlejších nosních dutin (sinusitida), zánět hrtanu (laryngitida), chřipka a zápal průdušnice (tracheitida).

Jako vhodný doplněk léčby se používá tento druh léku i u cystické fibrózy respektive mukoviscidóze.

Více o celkovém složení léku, jakož io účincích, hodnocení a dalších důležitých informacích si řekneme v dalších řádcích recenze.

Účinky


  • Pomáhá rozpustit všechny druhy hustých hlenů v dýchacích cestách a tím podporuje vykašlávání
  • Působí antioxidačně a tím zvyšuje obranyschopnost organismu
  • Svým složením zlepšuje všechny druhy nemocí dýchacích cest, při kterých vzniká hustý a vazký hlen, který brání přirozenému vykašlávání

Složení


Solmucol je lék s účinným složením, který tvoří především 1 účinná látka, kterou známe pod názvem N-acetylcystein (1 sáček 1,5 gramové obsahuje 200 mg účinné látky N-acetylcysteinu).

Připomeňme, že právě tato účinná látka v přípravku Solmucol pomáhá při chorobách dýchacích cest a rovněž při zánětech, především tím, že pomáhá rozpouštět všechny husté hleny v dýchacích cestách a tím podporuje vykašlávání (tím, že se hustý hlen rozpouští, podporuje přirozené vykašlávání a zlepšuje průběh nemoci).

N-acetylcystein má mimo jiné antioxidační účinky, díky čemuž zlepšuje celkové ochranné mechanismy v lidském těle – především ochraňuje před volně se šířícími toxiny.

solmucol  Náš TIP

Nenechte se oklamat. Na internetu koluje mnoho napodobenin Solmucol. Doporučujeme ho kupovat pouze z webu oficiálního prodejce. Zobrazit v obchodě

Dávkování a užívání


  • Výrobce doporučuje užívat lék dětem od 2 do 12 let 1/2 sáčky 3 krát denně (t. J. Množství 100 mg N-acetylcysteinu)
  • Výrobce doporučuje užívat lék dětem nad 12 let a dospělým 1 sáček 3 krát denně (jako 3 dávky během dne) nebo stejně je možné užít denní dávku jednorázově jednou za den, nejlépe ve večerních hodinách – t. j. denní dávka je v množství 600 mg N-acetylcysteinu
  • Při dlouhodobější léčbě zánětu průdušek (chronické bronchitidě) se užívá 1 sáček 2krát denně (t. J. Množství účinné a potřebné látky 200 mg N-acetylcysteinu); léčení má probíhat maximálně 3 až 6 měsíců
  • Při léčbě cystické fibrózy u dětí od 2 do 6 let se užívá 1/2 sáčky 3 krát denně – množství účinné a potřebné látky 100 mg N-acetylcysteinu; u dětí nad 6 let a dospělých 1 sáček 3 krát denně (jako 3 denní dávky) nebo jako 1 dávka ve večerních hodinách – množství účinné a potřebné látky 600 mg N-acetylcysteinu
  • Přípravek se užívá bez ohledu na stravu
  • V případě použití přípravku platí, že samotný obsah sáčku se nasype
    do sklenice a následně se musí zalít menším množstvím vody / přibližně 1 až 2 dcl /; když je granulát ve sklenici rozpuštěný, připravený nápoj je možné vypít.

Cena


Solmucol 200 mg ve formě granulí je možné zakoupit v ceně již od 160 Kč s DPH za 24 sáčků (v době psaní recenze 25.1.2019 podle internetového obchodu pilulka.cz).

Cena 1 sáčku při uváděné ceně vychází na úrovni 6,60 Kč

Zakoupením léku prostřednictvím internetového obchodu pilulka.czzískáte navíc 1,6 kreditu na věrnostní kartu do Pilulka klubu.

Dopravu ZDARMA je možné získat nákupem nad 999 Kč.

Upozornění


 Solmucol je lék, jehož užívání v době těhotenství (gravidity) doporučí lékař pouze ve vážných případech. V době kojení výrobce nedoporučuje přípravek užívat. Přípravek bez konzultace s lékařem je možné užívat jen krátkodobě. Při užívání přípravku je třeba dbát na častější pitný režim. Pokud se zvýšené vytváření hlenu a častěji kašlání nezlepší v intervalu 2 týdnů, je třeba navštívit lékaře, aby přehodnotil způsob léčby. Perorální užívané druhy antibiotik (konkrétně peniciliny, cefalosporiny, tetracykliny, aminoglykosidy, marolidy a amfotericin B) doporučuje výrobce užívat odděleně od léku N-acetylcysteinu, se zachováním odstupu 2 hodin.

 Perorální užívané druhy antibiotik (konkrétně peniciliny, cefalosporiny, tetracykliny, aminoglykosidy, marolidy a amfotericin B) doporučuje výrobce užívat odděleně od léku N-acetylcysteinu, se zachováním odstupu 2 hodin.

 Přípravek je třeba skladovat mimo dosah dětí, na suchém, chladném a tmavém místě při pokojové teplotě do 25 stupňů Celsia.

Solmucol zkušenosti a hodnocení


Výhody a nevýhody


VÝHODY

  • Účinný lék na rozpouštění hlenu a léčení zánětů
  • Bez lékařského předpisu
  • Zmírňuje dráždivý kašel, usnadňuje vykašlávání
  • Dobrá chuť i pro děti
  • Účinnější složení ve formě granulí
  • Nezpůsobuje nežádoucí účinky

NEVÝHODY

  • Malé balení vzhledem k dávkování
  • Ve složení se nachází sladidlo

Naše hodnocení


Solmucol je další ze skupiny léků bez lékařského předpisu.

Forma tohoto přípravku je granulát, který se nachází v 24 sáčcích.

Každý sáček je o hmotnosti 1,5 gramu. Přípravek je výjimečný právě díky svému složení, které tvoří léčivá látka N-acetylcystein.

 Přípravek se používá a užívá především při léčbě nemocí dýchacích cest, protože účinně rozpouští hustý a těžký hlen, čímž podporuje přirozený kašel.

Přestože lék je bez lékařského předpisu, je natolik silný a účinný, že zlepšuje poměrně „těžké“ onemocnění dýchacích cest (horních i dolních), jakými jsou především průduškové astma (bronchiální astma), zánět průdušek (bronchitida), zánět dutin (sinusitida), zánět hrtanu (laryngitida), chřipka a zápal průdušnice (tracheitida).

Jako vhodný doplněk léčby se používá tento druh léku i u cystické fibrózy respektive mukoviscidóze.

Závěrečné hodnocení


Solmucol ve formě granulátu jsem osobně neměl možnost zkusit, ale se Solmucol sirupem pro děti mám osobní zkušenost při dýchacích potížích u mého čtyřletého syna.

Doktorka mu předepsala při těžším dýchání a pro zkapalnění hlenů právě zmíněný Solmucol sirup 180 ml, jelikož měl problematické dýchání kvůli tvorbě hustého hlenu v dýchacích cestách.

Solmucol sirup nastoupil jako výrazný pomocník na rozpouštění tohoto hlenu a jako účinná podpora vykašlávání, protože po užití sirupu synovi začaly vznikat řídké hleny, které bylo třeba vykašlat přirozenou cestou.

Mohu říci, že užíváním solmucol sirupu se zdravotní stav u syna po týdnu užívání zlepšil. Samozřejmě bez podpory dalších léků na vykašlávání a léčbu by to pravděpodobně nešlo.

Dočetl jsem se v souvislosti s produkty solmucol o tom, že právě solmucol v práškové respektive sáčku formě je ještě více účinnější a lepší než solmucol sirup.

To však nevím posoudit z vlastní zkušenosti, pouze na základě dostupných pozitivních hodnocení na internetu.

 Pozitivně také při tomto přípravku hodnotím i to, že lék je snadno dostupný v kamenných lékárnách či na internetu, jakož i to že je vhodný kromě dospělé i pro děti (výborně chutná). A má také přijatelnou cenu, takže i při větším počtu léků při léčbě nezruinuje rozpočet.

Co ještě dodat na úplný závěr této recenze?

Asi jen tolik, že Solmucol 200 mg v práškové formě může zaujmout a hlavně pomoci i vám, ať už při nachlazení nebo při nemoci svého dítěte, které těžko vykašlává vznikající hustý hlen.

Závěrečný přehled


Zdraví

Skvělé účinky.

Doprava

Doprava je levná.

Složení

Účinné složení přípravku.

Zaměření

Úzce zaměřený na bolest v krku.

Hlavní výhody

  • Účinné složení
  • Jednoduchá aplikace
  • Skvělé účinky
  • Snadno přenosný

solmucol

4.5/5 - (8 votes)
Tomáš
 

Dobrý den, jmenuji se Tomáš a jsem autorem tohoto magazínu. Už 20 let se věnuji zdravému životnímu stylu. Zajímám se o alternativní způsoby léčby. V mých článcích vám nabídnu můj názor a hodnocení různých výživových doplňků.

Zanechat komentář 0 reakcí

Napsat odpověď