Pocitadlo.sk
Coldrex tablety - Recenze (2024) - Výživový-doplněk.cz

Coldrex tablety – Recenze

Obsah

Chřipka nás ohrožuje během celého roku. Je úplně jedno zda právě duje severák, leje jako z konve, nebo slunce promění krajinu v tropy.

Chřipka je virus. A jako každý virus, tak i tento se šíří kontaktem s infikovanou osobou. Dokáže přežít v extrémních podmínkách a na různých površích. Takže nezůstaňte překvapení, když vás zasáhne mimo zimního období.

I když je chřipka běžná, rozhodně není banálním onemocněním. Přichází náhle a do postele vás dostane z večera do rána.

Zimnice, horečka, bolest svalstva, problémy s dýcháním to je, co se příznaků týká, stará „klasika“.

Onemocnění však může mít i vážnější průběh a může být i život ohrožující. Všichni víme, že chřipky se nezbavíme bez poctivého „pocení“ v izolovaném prostředí.

K léčbě také patří různé léky na zmírnění doprovodných příznaků. Možná ještě máte doma nespotřebované balení léků proti kašli, bolesti, uvolnění nosu a podobně.

Proč byste si však měli přeplňovat domácí lékárničku různými léky, když vám postačí pouze jeden?

Coldrex je už docela populární lék. Má různé formy, ale účinky jsou stejné – zmírňuje symptomy chřipky a nachlazení.

My si řekneme více o Coldrex tabletách. Získáte přehled o jejich účincích, složení a ceně. Nevynechali jsme ani recenze a dozvíte se více i o chřipce samotné.

Kde nejvýhodněji koupit Coldrex?

Co to je?


Coldrex tablety představují lék ke zmírnění doprovodných příznaků chřipky a nachlazení.

Obsahuje paracetamol, který je dobře známý svými účinky.

Snižuje teplotu, tlumí bolest hlavy, svalů kloubů i hrdla. Fenylefrin zase zprůchodňuje dýchací cesty tak, že uvolňuje nos a vedlejší nosní dutiny.

Tablety jsou navíc obohacené o vitamin C, který je důležitý pro organismus oslabený chřipkou.

Na našem trhu jsou dostupné i další varianty léku jako Coldrex horký nápoj nebo Coldrex MaxGrip ve formě prášku v jednorázových sáčcích s různými příchutěmi.

Coldrex tablety jsou vhodné pro muže, ženy i děti starší 12 let při léčbě chřipky nebo nachlazení.

Vše, co byste měli vědět o chřipce


  • Chřipka je vysoce infekční onemocnění, jehož původcem je nemocný člověk. Přenáší se kapénkovou infekcí, tedy vzduchem nebo infekčním aerosolem, což znamená kýcháním a kašlem. K přenosu může dojít i nepřímo, a to kontaktem s infikovaným předmětem. Virus napadne sliznice dýchacích cest, tyto jsou pak oslabené a mohou se na nich usadit bakterie. Ty způsobují záněty, které zhoršují průběh onemocnění. Při vzniku vážnějších komplikací si stav vyžaduje hospitalizaci v nemocnici. Chřipku hůře snášejí lidé s oslabenou obranyschopností, starší pacienti, těhotné ženy a děti.
  • Nakazit se můžete od nemocného člověka, a to do 3 až 5 dnů od vzniku onemocnění, přičemž nejnebezpečnější jsou jeho počáteční stadia. Onemocnění se projeví do 7 dní.
  • Virus dokáže přežít na různých površích až 2 dny. Proto je mytí rukou základem při předcházení onemocnění. Neublíží mu ani silný mráz a také to je důvod, proč chřipkové epidemie vypuknou nejčastěji v zimě. Suchý vzduch vede k rozbíjení kapiček na menší a chlad stahuje cévy v sliznici dýchacího systému. Virus tak jednodušší proniká do organismu.

Pokračujeme…

  • Existují tři základní typy chřipkových virů – A, B a C. Pokud typ B ohrožuje pouze člověka, virus typu A se objevuje také u zvířat. Například známá ptačí a prasečí chřipka. Viry podléhají mutaci, proto je odborníci sledují během celého roku. Každý rok se tedy můžete nakazit jiným typem chřipky.
  • Proměnlivost chřipky způsobuje, že ve vzduchu se koncentrují různé druhy virů. Vůči jednomu můžete být imunní a další vás dostane do postele. Světová zdravotní organizace vyvíjí na každou sezónu nové očkovací vakcíny. Očkování hradí zdravotní pojišťovna a má ho na starosti váš obvodní lékař.
  • Při běžném průběhu onemocnění k léčbě nepoužívají antibiotika, léčba je zaměřena na potlačování doprovodných příznaků. Doporučují se léky proti bolesti, horečce a na uvolnění dýchacích cest. Antibiotika se nasazují při komplikovaném průběhu, když už došlo i k bakteriální infekci způsobující záněty. Tehdy oslabené tělo potřebuje zvýšený příjem tekutin a vitamínů. K režimovým opatřením patří izolace pacienta, klid na lůžku, mytí rukou a používání jednorázových kapesníků, aby se zamezilo šíření infekce.
  • Chřipku si netřeba zaměňovat s nachlazením, ačkoli mohou mít podobné příznaky. Nachlazení není závažné onemocnění. Je spíše nepříjemné, a to kvůli ucpanému nosu, podrážděné sliznici a bolesti v krku. Při poctivé léčbě obvykle ustoupí do 7 dní.

Jaké jsou příznaky chřipky?


  • náhlý nástup za plného zdraví
  • vysoká horečka a zimnice
  • únava a bolest celého těla
  • bolest hlavy, někdy se dostaví i bolest v krku
  • dušnost a ucpaný nos
  • suchý kašel, který se postupně mění na produktivní

Účinky


Coldrex díky obsahu účinných látek podporuje proces léčby tím, že:

  • potlačuje doprovodné příznaky chřipky a nachlazení
  • snižuje horečku a odstraňuje bolest hlavy
  • uvolňuje ucpaný nos a podporuje vykašlávání
  • zmírňuje bolest v krku i bolest svalů a kloubů způsobených onemocněním
  • odstraňuje pocit únavy a vyčerpání
  • dodává oslabenému tělu vitamin C

Složení


Každá tableta přípravku Coldrex obsahuje následující účinné látky:

  • Paracetamol 500 mg – vyznačuje se silným analgetickým a antipyretickým účinkem, to znamená, že bojuje proti bolesti a snižuje horečku. Nezatěžuje trávicí trakt a patří mezi nejpoužívanější léky na potlačení příznaků chřipky a nachlazení. Užívání paracetamolu vyžaduje dodržování předepsaného množství. Při předávkování může způsobit nevratné poškození jater.
  • Vitamin C 30 mg – jeden z nejprospěšnějších vitamínů. Podporuje imunitu a správné fungování organismu. Zvýšený příjem vitamínu C je důležitý pro chorobou oslabený organismus a jako prevence v chřipkovém období.
  • Kofein 25 mg – stimuluje centrální nervový systém. Podporuje analgetický účinek paracetamolu. Je klinicky prokázáno, že kombinace paracetamolu a kofeinu přináší větší úlevu od bolesti. Kofein zároveň potlačuje pocit únavy a vyčerpání, které se dostavují během onemocnění.
  • Monohydrát terpinu 20 mg – expektorans, který rozpouští hlen v dýchacích cestách a usnadňuje jeho vykašlávání.
  • Fenylefriniumchlorid 5 mg – léčivo označené jako dekongestant. Uvolňuje ucpaný nos a vedlejší nosní dutiny. Patří do skupiny sympatomimetik a pomáhá usnadnit dýchání.

Užívání a dávkování


  • užívejte vždy tak, jak je uvedeno v příbalovém letáku, pokud lékař neurčí jinak
  • doporučené dávkování pro děti od 12 do 15 let je 1 tableta s časovým odstupem 4 až 6 hodin. Maximální dávka je 6 tablet denně.
  • děti a dospělí nad 15 let užívají 1 až 2 tablety s časovým odstupem minimálně 4 hodiny. Maximální dávka je 8 tablet denně.
  • osoby s hmotností 35 až 60 kg užívají 1 tabletu, osoby s hmotností nad 60 kg užívají 2 tablety.

Cena


Coldrex tablety bez problémů zakoupíte v lékárně nebo na internetu. Na výběr máte dvě velikosti balení, a to po 12 nebo 24 tablet.

Náš tip na nákup je stránka dr.max.cz. Lékárna je ověřena zákazníky, nabízí široký sortiment produktů a můžete využít i věrnostní program.

V nabídce lékárny najdete všechny varianty léku Coldrex. Výhodné balení Coldrex tablety 24 ks vás bude stát 135 Kč.

Coldrex tablety

coldrex

24 tbl
99 Kč
(platí ke dni 7.8.2019)

Upozornění


  • Přípravek není určen pro osoby alergické na některou z obsažených látek, děti mladší 12 let, lidi s onemocněním jater a problémy s alkoholem.
  • Přípravek se nesmí užívat současně s jinými léky obsahujícími paracetamol. Coldrex může být kontraindikován při současném užívání s jinými léky. Více informací o vzájemném ovlivňování léků naleznete v příbalovém letáku.
  • Těhotné a kojící ženy se mají o užívání poradit s lékařem, jinak se přípravek nedoporučuje.
  • Konzumace nadměrného množství kávy nebo čaje s obsahem kofeinu se spolu s tímto přípravkem nedoporučuje. Alkohol je během užívání zakázán.
  • Jako všechny léky i Coldrex může způsobit nežádoucí účinky. Při dodržení doporučeného užívání jsou však velmi vzácné. Podrobné informace o vedlejších účincích naleznete v příbalovém letáku.
  • Skladujte mimo dosah dětí, v původním obalu na suchém místě při teplotě do 25 °C.

Výhody a nevýhody


VÝHODY

  • zmírňuje nepříjemné stavy provázející chřipku a nachlazení
  • spojuje několik účinků, nepotřebujete kupovat různé léky
  • jednoduché dávkování bez vázanosti na jídlo
  • doplňuje vitamin C

NEVÝHODY

  • paracetamol může poškodit játra (po překročení doporučeného dávkování)
  • není vhodný pro malé děti, těhotné a kojící ženy

Závěrečné zhodnocení


Chřipka mě zatím úspěšně obchází, ale o to častěji zvyknu být nachlazená. Přiznám se, že k léčbě nepřistupuji velmi zodpovědně a poctivé pocení se v posteli u mě nehrozí. Jsem časově velmi vytížená, proto se spíše zaměřuji na odstranění příznaků. Samozřejmě, také s Coldrexem. Upřednostňuji formu horkého nápoje. Nejenže mě zahřeje, ještě i dobře chutná.

S tabletami osobní zkušenosti nemám, ale je zde mnoho jiných lidí, kteří své zkušenosti zveřejňují v recenzích k léku. Pomáhá jim při nachlazení i chřipce.

Rychle uleví od bolesti, sníží teplotu a mnoho uživatelů jej doporučuje jako první pomoc při prvních náznacích onemocnění.

Pro někoho je záchranou při nachlazení v situacích, kdy si prostě nemohou dovolit polehávat v posteli.

Obsah vitaminu C vnímají jako velké plus. Musím však zmínit i negativní reakce. Nejvíce se týkají ceny léku a objevila se i nespokojenost v podobě zklamání z účinků.

Coldrex tablety jsou dobře známé zejména z reklam. Někomu se může zdát, že jde o marketingový tah, proto mnozí raději zůstávají věrní klasickým lékům.

Dobré recenze, obsah známých léčiv a mé vlastní zkušenosti však pouze potvrzují, že Coldrex je skutečnou pomocí při chřipce a nachlazení. Ať už berete jakýkoli lék nezapomínejte, že na chřipku nejvíce zabírá teplo, ticho a tekutiny.

Přehled



Zdraví

Skvělé účinky při chřipce a nachlazení

Balení

Výhodné balení.

Složení

Účinné složení.

Zaměření

Úzce zaměřený výživový doplněk.

Hlavní výhody

  • Pozitivní ohlasy uživatelů
  • Účinný a ověřený produkt

  • Kvalitní složení
  • Rychlá úleva od bolesti

coldrex

Rate this post
Tomáš
 

Dobrý den, jmenuji se Tomáš a jsem autorem tohoto magazínu. Už 20 let se věnuji zdravému životnímu stylu. Zajímám se o alternativní způsoby léčby. V mých článcích vám nabídnu můj názor a hodnocení různých výživových doplňků.

Zanechat komentář 0 reakcí

Napsat odpověď